COMPARTIMENT  NEONATOLOGIE

Compartimentul neonatologie are un număr de 10 paturi.
Compartimentul este dotat cu 2 incubatoare închise, 1 incubator deschis şi un incubator de transport, 20 de pătuţuri pentru nou născuți – distribuite în 2 saloane şi un izolator. Deasemenea Compartimentul neonatologie mai dispune de o sală de alăptat. În Compartimentul neonatologie sunt internaţi nou născuţii veniţi pe lume în cadrul Compartimentului Obstetrică – Ginecologie şi naşterile la domiciliu, la termen  (între 37-42 săptămâni de sarcină), pentru care se acordă îngrijirile necesare până la externarea la domiciliu.
De asemenea aici pot fi trataţi nou născuţii cu infecţii materno-fetale, afecţiuni respiratorii uşoare şi medii.
În colaborare cu medicii specialiști ai spitalului se formează o echipă multidisciplinară pentru diagnosticarea posibilelor malformaţii (digestive, renale, cardiace, osoase).

Pentru nou născuţii prematuri sau cu afecţiuni grave se asigură echilibrarea funcţiilor vitale până la asigurarea transportului în unităţi de grad superior pentru diagnostic, tratament şi îngrijiri complexe. Screeningul tuturor nou născuţilor pentru fenilcetonurie şi hipotiroidism şi vaccinarea acestora în conformitate cu normele Ministerului Sănătăţii – se efectuează în Compartimentul de neonatologie. Încurajarea alăptării şi sprijin în acest sens  pe tot parcursul internării pentru lăuze şi recomandări pentru îngrijirea nou născuților la domiciliu, reprezintă o latură de bază a activității din compartiment.

Activitatea profesională:
Suntem preocupați în permanență de perfecționarea cunoștințelor de specialitate prin participare la cursuri E.M.C, conferințe și congrese în țară și străinatate.
Cadrele medicale și cele auxiliare participă la cursuri și simpozioane în cadrul OAMGMAMR precum și la instruiri periodice pe probleme de igienă.

 

MEDICI

Dr. Alexandra Sonea Ghişa
Medic specialist neonatologie