COMPARTIMENT ANESTEZIE-TERAPIE INTENSIVĂ

Medic coordonator: Dr. AZZAM AFANEH

 

Compartimentul ATI desfăşoară o activitate complexă având la bază o serie de activităţi complementare: anestezia, terapia intensivă şi transfuziile sanguine.

Anestezia se desfăşoară în trei săli de operaţie: chirurgie, ortopedie şi ginecologie. Această activitate acoperă atât intervenţiile chirurgicale programate cât şi cele în regim de urgenţă. Tehnicile anestezice cuprind anestezia generală şi anestezia regională (rahidiană). Pentru o monitorizare performantă a pacienţilor intraoperator s-au făcut investiţii în achiziţionarea de aparate noi (aparate de anestezie şi monitoare).

Activitatea în terapie intensivă se desfăşoară pe 5 paturi.

Unitatea de transfuzii sanguine asigură administrarea de sânge şi derivate de sânge, deservind toate secţiile Spitalului Municipal Aiud.

Activitatea compartimentului ATI este asigurată de un medic primar ATI, un medic specialist ATI, opt asistente medicale şi cinci cadre personal auxiliar.
Activitatea profesională:
Suntem preocupați în permanență de perfecționarea cunoștințelor de specialitate prin participare la cursuri E.M.C, conferințe și congrese în țară și străinatate.
Cadrele medicale și cele auxiliare participă la cursuri și simpozioane în cadrul OAMGMAMR precum și la instruiri periodice pe probleme de igienă.

MEDICI

Dr. Azzam Afaneh

Medic primar Anestezie, Terapie Intensiva